Vanliga Frågor

Vem får hyra en studio?

Alla får hyra av oss men vi rekommenderar alltid att du startar ett företag så du kan få tillbaka på momsen när du hyr. Alla priser anges plus moms så har du ett företag kan du räkna bort momsen då du får tillbaka den via skatteverket.

Hur lång uppsägningstid har ni?

Om inget annat avtalats är det 3 månaders uppsägningstid löpande dvs. säger du upp din lokal i mitten av Februari betalar du din sista hyra i slutet av April.

När betalar man hyran?

Som standard har vi kvartals hyra dvs. att man betalar 3 månader i taget i förskott. Genom att vi har detta system har vi valt att inte hålla några depositioner för studion du hyr. I vissa fall kan det vara svårt att hålla en kvartals hyra så vi har kunder som hyr per månad under en period så med andra ord hjälper vi alltid till att hitta en lösning -våra studios är till för alla!

Vad ingår när man hyr en studio?

Vi brukar säga att det är som att driva ett omöblerat hotell för artister, producenter och poddare. Vi tillhandahåller el, värme, ventilation, höghastighetsfiber och akustik behandligen i rummen. Ni tar med er egna möbler och utrustning.

Måste man vara proffs eller etablerad för att hyra studio hos er?

Nej, det behöver man inte absolut inte vara. Du behöver däremot vara seriös i ditt skapande och respektera att det är en delad arbetsplats även om man har sin egen studio. Vi gör allt för att det ska vara så balanserat som möjligt så du hittar allt från etablerade artister till studenter och hobbymusiker i våra studios.

Kan man jobba i studion när man vill?

Absolut, vi har inga tidsbegränsningar på när du kan “låta” eller arbeta. Har du bäst inspiration mellan 24-06 på morgonen går det lika bra som att du jobbar eftermiddagar. Vi har alltid öppet 24/7 alla dagar om året.

Kan man få studiestöd eller hjälp med kostnader om man hyr hos er?

Det kan man, vi driver ett nära sammarbete med NBVs studieförbund men du kan använda vilket förbund du vill för att skapa en cirkel och erhålla stöd så som Studiefrämjandet, ABF m.fl

Vi uppmuntrar alltid till att man ska starta en studiecirkel då det i praktiken innebär en hyresreduktion för dig som hyr.

Kostar alla studios lika mycket?

Nej, vi har en rad olika studios och våra priser startar vid 3000+moms per månad. Dock kostar dom flesta studios vi har mellan 4500-7000 + moms per månad.

Kan man vara flera som delar och kan man hyra in sig hos andra?

Absolut, dock kan endast en person/företag stå som ansvarig på kontraktet. Den som är skriven på kontratet ansvarar för alla som besöker hens studio och bär även det ekonomiska ansvaret att hyror betalas i tid etc. Vi har ibland studios som letar efter en partner att dela med, oftast ett par dagar i veckan, så kontakta oss så kan vi pussla ihop er med en bra studio. Det är en utmärkt start om man inte har råd att hyra en studio själv men vill “komma in” i branchen och börja etablera sig.

Hittar du inte svaret på din fråga? Tveka inte att kontakta oss så berättar vi mer eller ordnar en visning!

Pontus, Johan & David